کد خبر: ۱۱۷۰۶۴
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۴
فرهنگی بازنشسته پاسارگادی با فعالیتی مضاعف در عرصه پرورش زنبور عسل، موفق به ایجاد اشتغالی خانوادگی با طعم شیرین عسل شده است.

به گزارش بسیج سازندگی فارس، شناخت امکانات بومی هر منطقه و تکیه بر مردم به عنوان دو رکن مهم اقتصاد مقاومتی می‌تواند به پویایی هر چه بیشتر اقتصادی دامن زند. امرالله گشوده رئیس بسیج سازندگی شهرستان پاسارگاد با اشاره به کشاورزی و میزان بالای گل و گیاهان در این شهرستان، پرورش زنبور عسل را یکی از ظرفیت‌های اقتصادی این شهرستان دانست که مورد توجه کارآفرینان این منطقه قرار گرفته است.

حسین آقاعلی‌پور معلم بازنشسته پاسارگادی از سال‌ها پیش به این ظرفیت اقتصادی توجه کرده و در کنار فعالیتش در آموزش و پرورش اقدام به راه‌اندازی کارگاه پرورش زنبور عسل در مساحتی کوچک کرد.

کارآفرین موفق پاسارگادی اکنون در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تشریح توسعه پیوسته کسب و کارش گفت: به دلیل علاقه شخصی به مطالعه درباره این فعالیت پرداختم و با گذراندن دوره‌های آموزشی زنبورداری، با خرید دو کندو فعالیتم را آغاز کردم و تا مرز پرورش 700 کندو نیز رسیدم، اما در حال حاضر به دلیل خشکسالی‌های اخیر به 200 کندو رسیده است.

 آقاعلی‌پور توانسته است در درآمدزایی از این فعالیت اقتصادی فرزندش را نیز با خود همراه کند تا به گفته خود از این ظرفیت بومی بهره‌برداری اقتصادی کند.

کارآفرین پاسارگادی زنبورداری را فعالیتی پاک می‌داند که با حشره‌ای مقدس سروکار دارد و معتقد است در صورت نظارت کافی و تنظیم بازار می‌تواند با درآمدزایی مناسب، مفری برای اشتغالزایی جوانان این شهرستان باشد.

آقاعلی‌پور نظارت ناکافی دستگاه‌های اداری مربوطه در برخورد با زنبورداران غیر بومی که فاصله استاندارد را با کارگاه‌های بومیان رعایت نمی‌کنند، از موانع فعالیت زنبورداران پاسارگادی می‌داند که با ورود به محدوده استاندارد زنبورداران، علاوه بر جذب زنبورهای آنان آلودگی‌هایی را نیز در پی دارد.

وی با اشاره در مسیر ارسال تولیداتش به بازار، به واسطه‌گری‌هایی اشاره می‌کند که بلای جان کسب و کارهای کوچک شده‌اند. دلال‌هایی که با سنگ‌اندازی در این مسیر و شکستن قیمت واقعی تولیدات این فعالان اقتصادی به محلی برای درآمدزایی دلالان می‌شود. 

گشوده، رئیس بسج سازندگی شهرستان پاسارگاد از پرداخت تسهیلات به کارآفرینان فعال در این عرصه خبر داد که همچنان نیز ادامه دارد. گشوده تشریح کرد: بسیج سازندگی از طریق اطلاع‌رسانی در سطح شهر از طریق نصب بنر و مصلی اقدام به جذب کارآفرینان برای دریافت تسهیلات می‌کند.   

آقاعلی‌پور که با دریافت این تسهیلات سعی در رونق کسب و کار خویش داشته، معتقد است در صورتی که این تسهیلات به مقدار بیشتر و با بهره بانکی پایین‌تر پرداخت شود می‌تواند کارایی بیشتری داشته باشد.

با توجه به ظرفیت پاسارگاد در زنبورداری، حمایت‌های قانونی از زنبورداران بومی این شهرستان، به همراه نظارت کافی و پرداخت تسهیلاتی مناسب، می‌تواند پاسارگاد را به قطبی شیرین برای اشتغالزایی جوانان این شهرستان تبدیل کند.

نام:
ایمیل:
* نظر: