کد خبر: ۱۱۹۱۰۴
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲
رییس اتاق بازرگانی فارس ؛جمال رازقی:
رییس اتاق بازرگانی فارس گفت: همه این مسایل که فشار آن بر کارگر و کارفرما وارد می‌شود سبب می‌شود که کارگر انگیزه‌ای برای کار و فعالیت نداشته باشد و بازدهی کار به شدت افت کند. استان فارس ظرفیت زیادی دارد و در شرایط سخت اقتصادی کشور این در حالیست که حدود ۲ میلیارد دلار کالا از فارس صادر شده است .


رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس در همایش توسعه اقتصادی با موضوع چالش‌های روند صنعتی‌شدن ایران با بیان اینکه واحدهای صنعتی به‌دلیل مشکلاتی که دارند به نسل‌های دیگر انتقال پیدا نمی‌کنند، گفت: زمانی‌که تولید کنندگان با مشکلاتی مانند بدهکاری به بانک‌ها و... مواجه هستند طبیعی است فرزند تولید کننده دیگر میلی به راه‌اندازی و فعالیت در بخش صنعت نداشته باشد.

جمال رازقی با بیان اینکه واحدهای کوچک و متوسط توانسته‌اند ۹۰ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده اند ادامه داد: این واحدها توانسته‌اند که اساس و پیشرفت رونق و توسعه را در بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا فراهم کنند.

وی اعتقاد دارد که افزایش قیمت نفت از اوایل دهه ۵۰ به حاکمان آموخت که آن ها می توانند به واسطه پول بر مردم حکومت کنند که این مهم از   از عواملی است که نتوانیم در بسیاری از بخش ها در صنعت پیشرفت کنیم

به گفته او تکیه بر اقتصاد نفتی سبب شده از گذشته تاکنون شاهد تعطیلی واحدهای بزرگی مانند آزمایش، آی‌تی‌آی و...  در استان باشیم.

وی ادامه داد: متکی بودن اقتصاد و در آمد کشور به نفت  هم بعد از انقلاب بدون هیچ تغییری به فعالیت خود ادامه داد طوری‌که روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش سیاسی‌های مختلف هم نتوانست این سیاست را تغییر دهد.

رازقی بیان کرد: از آنجا که کشور می‌توانست از دور اول تحریم‌ها تمام تلاش خود را برای بهبود تولید داخلی به کار بگیرد و اقتصاد ایران را از نفتی بودن خارج کند اما این اتفاق در عمل رخ نداد و مسئولان برای فروش نفت افرادی مانند بابک زنجانی را در کشور پرورش دادند تا بتوانند در ادامه کمک‌هایی را به تولید انجام دهند.

وی ادامه داد: در آن مقطع، قانون هدفمندی یارانه‌ها هم تعریف شد که براساس آن بنا بود به واحدهای تولیدی یارانه انرژی داده شود که این اتفاق هم نیفتاد اما امروز در عوض حمایت از واحدهای تولیدی شاهد هستیم ۳۷ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برداشت می‌شود تا به مال‌باختگان و سپرده‌گذاران صندوق‌ها و موسسه‌های غیر قانونی ورشکسته که دنبال سودهای ۳۰ تا ۸۰ درصدی بوده‌اند، پرداخت شود.

رازقی با بیان اینکه نظام مالیاتی کشور ناعادلانه است، ادامه داد:  دولت برای تامین نیازهای مالی خود، نباید از واحدهای تولیدی که خودشان به شدت با مشکل و بحران مواجه هستند مالیات دریافت کند زیرا وارد آمدن چنین فشارهایی به تعطیلی آنها و بیکار شدن عده‌ای کارگر می‌انجامد.

رازقی تصریح کرد: از سوی دیگر یکی از بالاترین ارقام حق بیمه در دنیا در کشور ما پرداخت می شود (۳۰ درصد حقوق کارگر) اما در ازای آن چه خدماتی دریافت می شود.

جمال رازقی گفت:تعیین تکلیف کردن واحدهای خصولتی برای دولت باعث می‌شود که زمینه فساد و رانت در کشور فراهم شود.استان فارس ظرفیت زیادی دارد و در شرایط سخت اقتصادی کشور این در حالیست که حدود ۲ میلیارد دلار کالا از فارس صادر شده است .

رازقی بیان کرد: اگرچه تحریم‌ها از مهم ترین مشکلات و موانع در فعالیت‌های اقتصادی مطرح می‌شود اما نباید فراموش کرد که تحریم‌ها در کشور ما ۱۰ درصد هم در اقتصاد تاثیر ندارد بلکه بخشنامه‌ها و مصوبات داخلی است که باعث شده با مشکلات مواجه شویم.

رییس اتاق بازرگانی فارس که اعتقاد دارد تمام مشکلات اقتصادی که در فارس وجود دارد ملی است در این‌باره ادامه داد: صادرکنندگان و تولیدکنندگان با ارزش‌ترین فعالان اقتصادی کشور هستند و صادرکننده‌ای در فارس نیست که مشکلش در استان قابل حل بوده و حل نشده باشد.

رازقی با اشاره به اینکه فارغ از بحث‌های سیاسی  فضای خوبی در استان خوبی در استان حاکم است ادامه داد: این در حالی‌است که  استان فارس  یکی از صادر کنندگان رب گرجه‌فرنگی است  .

وی به مشکلات صادرکنندگان اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال‌جاری تاکنون کسی نیست که مسیری را نشان صادرکنندگان کشور دهد  که بتوانند به فعالیت خود ادامه دهد و از مشکلات آنها بکاهد.

رازقی معتقد است که زمانی که تحریم هستیم  و سیستم بانکی امکان نقل و انتقال پول را ندارد باید مسیری را برای فعالین مشخص کنیم تا آنها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند چراکه با چوب نمی‌توان صادر‌کنندگان را هدایت کرد.

این فعال اقتصادی افزود: با توجه به اینکه بیش از ۴ دهه است که تولید کننده در حال زیان دادن است و دلال در حال سود کردن  و اعداد فساد این افراد نیز هر روز بیشتر از قبل شده آیا هزینه اقدامات سیاسی حکومت را باید بخش خصوصی پرداخت کند؟

وی خواستار مشخص شدن نرخ ارز شد و گفت: در حال حاضر در کشور ۷ نرخ ارز وجود دارد در حالی‌که باید وضعیت نرخ ارز مشخص شود.

به گفته او تعیین تکلیف کردن واحدهای خصولتی برای دولت باعث می‌شود که زمینه فساد و رانت در کشور فراهم شود.

نام:
ایمیل:
* نظر: