سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
berooz
۰۸:۳۷:۰۲
کد خبر: ۱۲۱۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۱
مسئول معاونت علمی پژوهشی سپاه ناحیه کوار:
مسئول معاونت علمی، پژوهشی سپاه ناحیه کوار در گفتگویی تفصیلی پیرامون این معاونت و کارکردهای آن توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از کوار استان فارس؛ سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان فارس از سال ۱۳۸۹ به منظور افزایش و ارتقای سطح علمی و بنیه علمی راه اندازی شده که در تمامی نواحی استان فارس دارای پایگاه علمی بوده و از مراکز علمی شهرستان های استان فارس، پایگاه بسیج علمی هر شهرستان می باشد که برای آشنایی بیشتر در این خصوص، مصاحبه ای به شرح زیر با مسئول معاونت علمی پژوهشی سپاه ناحیه کوار انجام داده ایم.


** * در ابتدا خود را معرفی کرده و از سوابقتان بگویید؟
بسم الله الرحمن الرحیم، بنیامین طهماسبی هستم متولد سال 63  با تحصیلات کارشناسی ارشد که از سال 1390 وارد سپاه پاسداران شدم و تاکنون مسئولیت های متعددی داشته ام. هم اکنون فرمانده حوزه مقاومت بسیج دانشجویی و با حفظ سمت مسئول بسیج اساتید و مسئول معاونت علمی پژوهشی سپاه ناحیه کوار می باشم.


** * چه عاملی باعث پذیرفتن  مسئولیت علمی و پژوهشی از طرف شما شد؟
بخشی از سخنان حضرت آقا در بیانه گام دوم انقلاب اسلامی : مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، در همه‌ی میدانهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بین‌المللی و نیز در عرصه‌های دین و اخلاق و معنویّت و عدالت، باید شانه‌های خود را به زیر بار مسئولیّت دهند .

دانش،‌ آشکارترین وسیله‌ی عزّت و قدرت یک کشور است.
اینجانب همواره به دانشگاه‌ها و دانشگاهیان و مراکز پژوهش و پژوهندگان، گرم و قاطع و جدّی دراین‌باره تذکّر و هشدار و فراخوان داده‌ام، ولی اینک مطالبه‌ی عمومی من از شما جوانان آن است که این راه را با احساس مسئولیّت بیشتر و همچون یک جهاد در پیش گیرید.
ورود انقلاب اسلامی به دومین مرحله‌‌ی تمدن‌سازی  که حضرت آقا در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره می کنند و در واقع سند راهبردی ما برای نقش آفرینی در بعد علمی و پژوهشی و نوآوری است اینجانب را ملزم به پذیرش این مسئولیت نمود .

 

** * از نظر شما وظیفه و کار سازمان بسیج علمی، مدیران علمی در نواحی و اقشار و پایگاه علمی سطح استان چیست؟


سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری در 10 شهریور سال 1387 و در راستای پاسخ به مطالعات بر حق رهبر فرزانه انقلاب تاسیس شد. ایشان دهه چهارم انقلاب را دهه عدالت و پیشرفت معرفی کردند. ودر سخنرانی های متعدد خود تاکید ویژه بر فعالیتهای علمی و حرکتهای دانش بنیان دارند و به نوعی یکی از دغدغه های اصلی ایشان در دیدار با دولت مردان،اقشار نخبه جامعه و اساتید دانشگاه فراهم کردن زمینه های مساعد برای رشد جوانان ممتاز وبرتر جامعه بوده است. مفهوم سخنان مقام معظم رهبری «مدظله العالی» این است که ما در راستای جهاد علمی باید تدابیر جدیدی اتخاذ کنیم و فرصتهای بیشتر و بهتری را در اختیار جوانانمان قرار دهیم. به عبارت دیگر در عصری که قرار داریم عرصه تقابل و تعارض و همین طور مواجهه فناوری ها است. هر کشوری از دانش و فناوری بالاتری برخوردار باشد می تواند به موفقیت بیشتری دست یابد. از طرف دیگر ما کشور جوانی داریم و جوانان کشورمان از خلاقیت بسیار بالایی برخوردارند. معدل مدال ها و امتیازات ایران در عرصه مسابقات جهانی، مقام چهارم است. اما همین دانش ها در عرصه رفاه ما اثر بخش بوده است؟ متاسفانه امروز جواب ما به این سوال ها منفی است و در واقع رتبه صنعتی ما ده درجه متفاوت از رتبه علمی کشورمان است چرا که ساز و کار و مسیرصحیحی را برای نسل جوانمان در راستای تبدیل علم و دانش به فناوری و تولید ثروت تعریف نکرده ایم.
سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری با هدف ایجاد یک حرکت امید بخش برای نسل جوان و شناسایی و رفع خلاء های موجود در ساز و کارهای ذکر شده تشکیل شده است.


وظایف سازمان:
1.شناسایی خلاء، نیازها و الویت های چرخه نهضت نرم افزاری و توسعه فن آوری کشور.
2.پشتیبانی و تقویت تشکل های علمی، پژوهشی و فناوری بسیجی برای ورود به عرصه علم، نهضت نرم افزاری و توسعه فناوری کشور.
3.تقویت بنیه علمی، پژوهشی و توانمند سازی علمی مهارتی بسیجیان.
4.هدایت وحمایت از طرحهای مخترعان، مبتکران، محققان و نخبگان علمی، پژوهشی و فناوری در ابعاد مختلف.
5.کمک به فراگیر نمودن تشکل هسته علمی – پژوهشی مردمی به منظور اثر گذاری در پیشرفت علمی و فناوری کشور.
6.مشارکت در کارآفرینی علمی – پژوهشی برای بسیجیان متخصص، محقق، مبتکر و کارآفرین.
7.شناسایی، جمه آوری، پرورش و حمایت از ایده ها و خلاقیت نوآورانه.
8.کمک به ترویج ارزش های دینی، انقلابی و فرهنگ و تفکر بسیجی در عرصه های علم، پژوهش و فناوری، تولید صنعتی، توسعه اقتصادی و گسترش عدالت اجتماعی.
9.تلاش به منظور نقش آفرینی موثر اقشار و متخصصان در حلقه های زنجیره تولید علم، توسعه فناوری، تولید صنعتی،ت وسعه اقتصادی و گسترش عدالت اجتماعی.
10.تعامل موثر با کلیه مراکزعلمی، پژوهشی و صنعتی و دستگاه های ذیربط در کشور و بهره گیری از ظرفیت ها، توانمندی ها و حمایت های آنان.
11.مشارکت در ایجاد و توسعه مراکز رشد.


اهم فعالیت های اجرایی معاونت بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در سپاه ناحیه کوار :
1.مرکز حمایت از مبتکران، مخترعان و محققان بسیجی:
– توسعه و ترویج فرهنگ تحقیق و پژوهش.
– حمایت(مالی–مشاوره ای)
– جلب مشارکت و حمایت نهاد های مشابه.
2. مرکز رشد و هدایت فناوری:
– توسعه و بهره برداری محصول از طریق برقراری ارتباط با صنایع مرتبط.
-  حمایت از ایجاد شرکتهای دانش بنیان.
- ایجاد ساز و کار مناسب جهت عملیاتی کردن طرح و ایده های مصوب (مرکز رشد).
- هدایت پروژه های خاتمه یافته به صنعت دفاعی و غیر دفاعی.
- بهره مندی از اقدامات سخت افزاری و نرم افزاری کشور در این عرصه.

** * نقاط قوت و ضعف ناحیه یا قشر خود را در حوزه علمی چه چیزهایی می دانید؟
نقاط قوت :
-  وجود پتانسیل های فراوان در شهرستان
-  علاقه مندی قشر جوان شهرستان به برنامه های علمی
-  وجود مراکز آموزشی دانشگاهی
نقاط ضعف :
-   عدم وجود اداره فنی و حرفه ای در شهرستان
-   عدم وجود مرکز رشد در شهرستان
-   ما در حال حاضر از حیث ثبت اختراع یا همان Patent ضعیف هستیم.
-   یکی از نقاط ضعف ما ، کاربردی کردن دانش است، تا این‌که بتوان از آن به «محصول» رسید. برای این محصول هم باید بازار متناسب با آن را پیدا کرد. محصول ما باید به لحاظ هزینه فایده برای مشتریان  مناسب باشد. یعنی قیمت و کیفیتش قابل قبول و در دسترس باشد.
 

** * برآورد شما از سال گذشته و برنامه هاتون چه بوده و آیا درحد انتظار بوده است؟
بنده به تازگی (حدود 1 ماه) است که این مسئولیت را پذیرفته ام و سال گذشته در مسئولیت های دیگری بوده ام و به همین دلیل نمی توانم برآورد از برنامه های سال گذشته و نتایج آن را خدمتتان ارائه دهم .
 

** * برنامه سال جدید رو چگونه برآورد می کنید؟
به نظرم برنامه های سال جدید در راستای مطالبات حضرت آقا و با مطالعات کارشناسی شده در جهت رشد و جهش علمی تدوین شده است.
 

** * در پایان چنانچه سخن یا مطلبی دارید را بیان کنید؟
حضرت آقا می فرمایند مردم باید در همه جنبه ها سالار خودشان باشند . جنبه علمی هم از این موضوع مستثنی نیست . منتها آیا ما به اندازه کافی این مجال را فراهم کرده ایم برای نوآوران ، مبتکران ، صاحبان اندیشه در کشور ؟ یا نه !! هنوز بخشی از این استعداد ها ، بخشی از این توانمندی ها ، بخشی از این نوآوری ها و ابتکارات در حاشیه ها می ماند .
با توجه به اینکه بسیج تشکیلات انقلاب اسلامی است رسالتش این است به عنوان بزرگترین سازمان مردم نهاد در عرصه علمی و پژوهشی و فناوری و نوآوری رسالتش خیلی سنگین است در مرحله تمدن سازی ما در حوزه‌ علم و فناوری باید به نقطه‌ای برسیم که علم دانشمندمان خریدار جهانی داشته باشد. وقتی می‌‌گویم «علم»، منظورم فقط دانش نظری نیست، شامل دانش عملی هم می‌شود. یعنی به جایی برسیم که پژوهشگران و دانشجویان سایر کشورها بتوانند جواب پاسخ‌های خود را در دستاوردها و پژوهش‌های نخبگان و محققان ما بیابند. این البته امر دست‌ یافتنی است. ان شاالله
 

خبرنگار: حسین مقدس


نام:
ایمیل:
* نظر: