پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
berooz
۲۱:۵۷:۳۵
کد خبر: ۸۷۷۳۷
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۶
مسئول سازمان بسیج هنرمندان در مراسم یادبود پدر شعر انقلاب گفت: حمید شعر انقلاب را با به‌گزینی نعمت الهی برگزید و به صدر نشست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج هنرمندان فارس، به مناسبت چهلمین روز درگذشت حمید سبزواری، پدر شعر انقلاب با حضور مسئول بسیج هنرمندان، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، رئیس حوزه هنری، مشاور وزیر ارشاد و خانواده ی ایشان وجمعی از هنرمندان انقلابی در روز یکشنبه 3 مردادماه در حوزه هنری برگزار شد. 

 

بنا بر گزارش خبرنگار حاضر در مراسم، غلامرضا منتظری، مسئول سازمان بسیج هنرمندان در مراسم یادبود پدر شعر انقلاب به تکریم مقام شاعرانه سبزواری پرداخت و با بیان اینکه سبزواری در فرهنگ اهالی ادب جایگاه ویژه‌ای دارد اظهار کرد: فرهنگ زمینه ساز بالندگی است. حمید شعر انقلاب را با به‌گزینی نعمت الهی برگزید و به صدر نشست. اینک میراث ارزشمندی از او باقی مانده و ما باید راهش را استمرار دهیم و میراث مانایش را نگه داریم. امیدوارم تلاش‌های ما قدمی کوچک در راه این مقصود باشد.

 

 

 

حداد عادل: حمید به سبزواری بودنش افتخار می‌کرد

 

غلامعلی حدادعادل در مراسم یادبود استاد حمید سبزواری اظهار داشت: آشنایی من با استاد سبزواری برابر با عمر انقلاب است. یعنی از آغاز انقلاب این آشنایی آغاز شده است و به خصوص شهیدی پیوند این آشنایی بود.

 

 

 

وی در ادامه با بیان اینکه در این مجال به برخی از خصوصیت‌های استاد سبزواری اشاره می‌کنم، ابراز داشت: نخست اینکه حمید سبزواری به یک خانواده دانش‌پرور و ادب‌پرور تعلق داشته پدر بزرگ او شعر می‌گفت، در میان اقوام مادری او نویسندگانی بودند که حمید در مصاحبه‌ به نام و آثار آنها اشاره کرده است.

 

 

 

به گفته رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارس مهم‌تر از تعلق او به خانواده‌اش تعلق او به سبزوار است که تنها یک شهر تاریخی بزرگ از خراسان بزرگ است بلکه در میان شهرهای خراسان شهری سرشار از شخصیت‌های بزرگ تاریخی، سبزوار در میان شهرهای ایران یکی از چند شهری است که از آغاز اسلام به تشیع معروف بوده است.

 

 

 

وی افزود: این شهر بزرگان بسیاری داشته، بنابراین خاطره‌ای نقل می‌کنم از شهید استاد مطهری؛ استاد مطهری وقتی کتاب «خدمات اسلام و ایران» را قرار بود بازتألیف کنند به بنده سپردند تا نگاهی به آن اندازم. در این میان روزی از من پرسیدند به نظر تو در میان همه بزرگان حکمت و فلسفه در تاریخ اسلام و ایران من به چه شخصیتی از همه بیشتر علاقه‌ نشان دادم از قلم من چه می‌فهمی؟ گفتم حاجی سبزواری گفت درست فهمیدی.

 

 

 

حدادعادل تأکید کرد: فردی چون استاد مطهری شیفته یکی از بزرگان سبزوار بود حمید به سبزواری بودنش افتخار می‌کرد اما خصوصیت دومی که قابل توجه است عمر پربرکت و طولانی او است.

 

 

 

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارس با بیان اینکه حمید 5 دوره حکومت را دیده بود تولدش مقارن با آغاز سلطنت ستم‌شاهی رضاخان است، گفت: دوران نوجوانی استاد سبزواری منتهی به سقوط رضا شاه خود و دوران جوانی و شور و هیجان مقارن با حوادث سیاسی و طوفان‌های دهه 20 تا 30 بوده است که حمید در انواع جریان‌های سیاسی وارد شده و تجربه اندوخته است.

 

 

 

وی گفت: بد شاهد نهضت ملی شدن صنعت نفت و ناکام ماندن آن صنعت در کودتای 28 مردادماه بود و دیگر سراغ شغل دولتی نرفت و گاهی در معادن فلانی‌ها کار کردن یا بانک بازرگانی و... اما بعد به انقلاب رسید. شاهد انقلاب، بازگشت امام، برپایی جمهوری اسلامی ایران و 27 سال از دوران رهبری مقام معظم رهبری را دیده است و همه فراز و فرودهای قبل و بعد از انقلاب را تا اینجا شاهد بود که خودش سرمایه است.

 

 

 

غلامعلی حدادعادل در جملاتی با بیان اینکه حمید فردی است که برخی از اقوال بهلول را تصحیح کرده، گفت: خصوصیت سوم سبزواری قریحه‌ شاعری، دانش ادبی، ذوق سلیم، فصاحت و بلاغت شعری است حمید سبزواری کسی است که حتی مخالفان انقلاب به استادی او در شعر و ادب معترفند. انصافاً یک شاعر توانا، استاد خوش‌سخن، تیکه بر هزار سال شعر فارسی آن هم شعر خراسانی و حضور در انجمن‌های ادبی خراسان که در خاطراتش ذکر می‌کند.؟؟

 

 

 

وی گفت: این انجمن‌های ادبی مشهد خود تاریخی دارد که او از همه سرمایه‌ها بهره‌مند بوده است از او می‌پرسند تحت تأثیر چه شاعرانی است که پاسخ می‌دهد ناصر خسرو، مسعود سعد سلمان، فرخی یزدی، عشقی و....

 

 

 

به گفته رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارس، جنبه دیگر که مهم است ایمان به خدا، معنویت، مسلمانی، تشیع، عدالت‌طلبی، آرمان‌خواهی، انقلابی‌ بودن، عشق به ایثار و جانباز و شور حماسی است که در روح حمید قرار داشت. بعد از انقلاب هم آغاز نشده بلکه پیش از انقلاب حمید این خصوصیات را در شعر خود داشته است.

 

 

 

حدادعادل با بیان اینکه پایداری یا پافشاری بر سر عهد و پیمان از خصوصیت دیگری استاد سبزواری است که او با خدا،امام و شهیدان بسته بود، متذکر شد: حمید تا زنده بود رزمنده در عرصه شعر برای انقلاب بود. در هیچ برهه‌ای و بحرانی حمید غایب و ساکت نبود و نمان چه در اصل پیروزی انقلاب و چه در آن سال‌های اول انقلاب که ما نیاز انقلاب به این شعرا را می‌فهمدند چه اندک‌شمار بودند شاعرانی در تراز حمید که هم خوب سخن بگویند و هم سخن خوب بگویند.

 

 

 

وی حمید سبزواری را تکیه‌گاه و باعث افتخار نامید و گفت: ما به شعر او می‌نازیدیم و او به جوانان با شعر خود روحیه می‌داد.

 

 

 

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارس گفت: او پس از امام راه خودش را گم نکرد ولی برخی گم کردند او در همان مسیری که در زمان امام بود پس از امام پشت‌سر رهبری طی طریق کرد و در فتنه 88 هم مرد و مردانه دفاع کرد.

 

 

 

حدادعادل در پایان سخنان خود به سرودسازی برای انقلاب تأکید کرد و بیان داشت: حمید از دو حیث در بین شاعران و انقلاب ممتاز بود یکی سرودهای زیاد و دیگر از حیث قصیده‌سرایی یعنی از این جهت ممتاز بود او سلامت شخصیتی داشت حمید در طول این 37 سال پس از انقلاب انحراف فکری نشان نداد، انحراف سیاسی و اخلاقی نداشت لکه کدری هم بر چهره او سراغ نداریم او هیچ‌گاه برای انقلاب ناز نکرد، طلب‌کار نبود و کسی از او منم نشنید و ندید.

 

 

 

* مومنی‌شریف: سبزواری نقش مهمی در مردمی شدن ادبیات انقلاب داشت

 

 

 

محسن مومنی‌شریف رئیس حوزه هنری در مراسم بزرگداشت مرحوم حمید سبزواری که یک‌شنبه 3 مردادماه در حوزه هنری برگزار شد، با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم، اظهار کرد: انقلاب اسلامی یکی از نسیم‌های الهی است و آنان که هوشمند بودند خود و دارایی هایشان را در معرض این نسیم قرار دادند و حمید سبزواری یکی از این اشخاص بود.

 

 

 

وی تصریح کرد: زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید حمید سبزواری شاعری کامل بود و ایشان چند دهه پیش از انقلاب نیز اشعارشان با نام مستعار منتشر می‌شد و انسانی متعهد و معترض به شرایط آن روزگار بود.

 

 

 

رئیس حوزه هنری همچنین گفت: شاعرانی همچون مرحوم اوستا، مشفق کاشانی، صفارزاده همچون سبزواری پیش از انقلاب اسلامی هم شعر می سرودند و اشخاص بزرگی بودند. سبزواری در دهه 30 در اعتراض به معاهده نفتی، شعر «بر فلک یک نقطه روشن نمی بینم...» را سروده بود. ایشان از همان قدیم شاعر معترض به ظلم‌ها و ستم‌ها بودند و نام مستعار حمید سبزواری را هم به دلیل شعرهای اعتراضی شان انتخاب کردند. هر چند ایشان طعم زندان را در رژیم پهلوی چشیدند و مدتی هم زندانی بودند.

 

 

 

مومنی‌شریف با تاکید بر اینکه یکی از ویژگی‌های ادبیات انقلاب اسلامی مردمی بودن آن است، گفت: حمید سبزواری نقش مهمی در مردمی شدن ادبیات انقلاب اسلامی داشت. اگر بخواهیم مانیفستی برای نهضت امام (ره) بیان کنیم و کوتاه هم باشد، می‌توانیم به سرود «این بانگ آزادی ست ...» اشاره کنیم که تمام عناصر اصلی انقلاب اسلامی را به زیبایی بیان می‌کند.

 

 

 

در این مراسم شخصیت های برجسته شعر و ادبیات کشور همچون علیرضا قزوه، احد ده بزرگی، موسی بیدج، محسن پرویز، کمال شفیعی، فریبا یوسفی، قادر طراوت پور و ... به همراه خانواده مرحوم حمید سبزواری حضور داشتند.

 

 

 انتهای پیام/ 224224

 

 

نام:
ایمیل:
* نظر: