جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
berooz
۰۱:۵۳:۰۱
کد خبر: ۹۹۷۰۷
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۰
گفتگو با افراد موفق علمی
دکتر اقبال سخاوتی یکی از جوانان موفق ایرانی و اهل شهرستان لارستان است که علاوه بر تحصیل علم توانسته است اختراعات بسیار کاربردی داشته باشد و عزم خود را برای خدمت به کشورش جزم کرده است .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی ، پژوهشی و فناوری استان فارس ، نوآوری و تحقیق علم از مسائل مهمی می باشد که مقام معظم رهبری در مورد آن فرموده اند : تولید علم ، فقط انتقال علم نیست ؛ نوآوری علمی در درجه اوّلِ اهمیت است . این را من از این جهت می‏گویم که باید یک فرهنگ بشود، این نو اندیشی، فقط مخصوص اساتید نیست ؛ مخاطب آن، دانشجویان و کلّ محیط علمی هم است ؛ البته برای نوآوری علمی - که در فرهنگ معارف اسلامی از آن به اجتهاد تعبیر می‏شود - دو چیز لازم است : یکی قدرت علمی و دیگری جرأت علمی. قدرت علمی چیز مهمی است. هوش وافر، ذخیره علمی لازم و مجاهدت فراوان برای فراگیری، از عواملی است که برای به دست آمدن قدرت علمی، لازم است؛ اما این کافی نیست ؛ ای بسا کسانی که از قدرت علمی هم برخوردارند ، اما ذخیره انباشته علمی آنها هیچ جا کاربُرد ندارد؛ کاروان علم را جلو نمی ‏برد و یک ملت را از لحاظ علمی به اعتلاء نمی‏رساند. بنابراین جرأت علمی لازم است.... اگر بخواهید از لحاظ علمی پیش بروید، باید جرأت نوآوری داشته باشید. استاد و دانشجو باید از قید و زنجیره جزمیگری تعریفهای علمی القاء شده و دائمی دانستن آنها خلاص شوند. 

دانشجوی جوان و مخترع اقبال سخاوتی یکی از دانشجویانی می باشد که توانسته است به این بیانات مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشاند و علاوه بر تحصیل علم، قدرت نوآوری و خلاقیت خود را نیز به کار گیرد و ۱۵ مورد ثبت اختراع در زمینه های پرستاری ، ارگونومی ، بهداشت ، محیط زیست ، گیاهان دارویی، مهندسی و …اکتشاف و ۴ مورد ژن جدید را در پایگاه بین المللی NCBIثبت نماید

بررسی رزومه این جوان لارستانی که شامل سوابق تحصیلی و کاری، سوابق پژوهشی، آموزشی، ا و رتبه‌های علمی، فرهنگی و هنری‌‌اش می باشد مملوء از افتخار آفرینی می باشد ؛ برای آشنایی بیشتر با این جوان ایرانی اهل خطه لارستان فارس گفتگویی با ایشان در صورت گرفته است که در دادامه به آن پرداخته می شود .

۱- خودتان را به طور کامل معرفی کنید؟

به نام خدا

اقبال سخاوتی؛‌ اهل لارستان هستم و اکنون سی سال دارم . در خصوص سوابق تحصیلی باید عرض کنم دانشجوی سال آخر دکترای آلودگی هوا ؛‌ MPH سیاستگذاری سلامت؛‌ دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش پزشکی و‌ دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست و نیز دیپلم زبان انگلیسی هستم .

۲- مسئولیت های اجرایی و دستاوردهای علمی- پژوهشی خود را که تاکنون داشته اید بطور مختصر توضیح دهید؟

مخترع ۱۵ مورد ثبت اختراع در زمینه های پرستاری ، ارگونومی ، بهداشت ، محیط زیست ، گیاهان دارویی، مهندسی و …اکتشاف و ثبت ۴ مورد ژن جدید در پایگاه بین المللی NCBIدارای ۳۵ مقاله چاپ شده در سطح بین الملل  (isi  و PubMed  ) t شرکت در بیش از ۲۰ کنگره بین المللی داخلی و خارجی همراه با مقالات پذیرش شد ، تألیف بیش از ۱۲ مورد کتاب تخصصی چاپ شده و ۸ مورد کتاب در دست چاپ ، مدیر تحقیقات و فناوری دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی لارستان ، مسئول نمایندگی مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت در شهرستان لارستان ، مدیر مرکز رشد و فناوری سلامت دانشکده علوم پزشکی لارستان ، دبیر کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی دانشکده علوم پزشکی لارستان ف دبیرکمیته تحقیقات و فناوری دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی لارستان ، مسئول راه اندازی مجله علمی – پژوهشی دانشکده علوم پزشکی لارستان ، مسئول واحد HSR لارستان ، مسئول واحد طب کار دانشکده علوم پزشکی لارستان ، مسئول راه اندازی کانون قرآن و عترت مرکز بهداشت لارستان ، مسئول کوریکولوم پنهان دانشکده علوم پزشکی لارستان ، عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی لارستان ، عضو کمیته علمی کنگره بین المللی سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، عضو کمیته تدوین استراتژی و سیاستگذاری دانشکده علوم پزشکی لارستان ، عضو هیئت مدیره شرکت دانش بنیان فناوران سبزگمبرون در پارک علم و فناوری هرمزگان ، عضو هیئت موسس رشته بهداشت حرفه ای در دانشکده علوم پزشکی لارستان ، عضو کمیته کاهش حوادث لارستان ، عضو کارگروه اشتغال شهرستان لارستان ، عضو فعال بسیج جامعه پزشکی (‌۶ سال ) ، عضو دفتر نمایندگی نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی ایلامدارای و دارای تقدیرنامه علمی از پارک علم و فناوری استان هرمزگان ، دارای تقدیرنامه از ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز بدلیل فعالیت های برتر پژوهشی و آموزشی ، دارای توصیه نامه از فول پروفسور استاد دانشگاه تهران دکتر سید جعفر نوری عضو انجمن نانو کشور و ریاست سابق دانشکده محیط زیست تهران و نیز دانشیار دانشگاه علوم پزشکی همدان دکتر ایرج محمد فام می باشم و همچنین مفتخر به کسب عنوان پژوهشگر و استاد نمونه شهرستان لارستان در سال های ۹۳ و ۹۴ و ۹۵ و رتبه اول و دوم مسابقات قرآن در رشته های قرائت ، احکام ، نهج البلاغه در چهار سال متوالی در کشور امارات متحده عربی هستم .

۳. آیا کسب این موفقیتها در زندگی شخصی و رفتارتون با دیگران تاثیری داشته است؟

بله- انسان وقتی در یک موضوعی شاخص می شود احساس می کند که آن موضوع در سایر ابعاد شخصیتی که دارد جلوه بیشتری کرده است و همین امر باعث افزایش اعتماد به نفس او در زندگی اجتماعی و شخصیش می شود؛ اما همیشه به یاد داشته باشیم درخت هرچه بارش بیشتر شود افتاده تر می شود که این امر باید مورد توجه مسئولین نیز قرار گیرد .

۴. اصلی ترین عامل موفقیت خودتون رو چه چیزی می دونید؟

ایمان و توکل به خدا اصلی ترین عامل موفقیت هر جوان مسلمان است که در راه رسیدن به اهدافش تلاش می کند ، در کنار این دو عامل عواملی همچون تفکر و حمایت خانواده همیشه باعث شده است که من در کارهایم موفق باشم.

۵- از چه سالی عضو بنیاد ملی نخبگان شدید و از چه تسهیلاتی از بنیاد بهره‌مند شدید؟

از سال ۱۳۹۳ عضو بنیاد ملی نخبگان شده‌ام ولی برای دریافت تسهیلات هیچگونه اقدامی تا کنون نکرده‌ام.

۶- اخیرا در وضعیت کاری شما تغییراتی ایجاد شده ، لطفا توضیحاتی را ارائه دهید .

بله ، البته برای من فرقی نمی کند در چه سمت و جایگاهی این وظیفه خدمتگزاری را ایفا کنم، مهم این هست که در هر جایی و جایگاهی که هستیم خالصانه کار کنیم و وجدان ما همیشه بیدار و آگاه باشد ؛ چراکه خلوص و صداقت در کار دو شرط مهم در کسب رضای خداوند متعال می باشد و از هر کسی که پنهان بماند از خدا پنهان نیست.

۷- برنامه شما برای آینده چیست؟

در آینده سعی خواهم کرد تا با تلاش بسیار اولا سطح علمی خودم رو بالا ببرم تا برای جامعه ام فردی مفید باشم و باری از روی دوش مردم بردارم و بعد از آن هم تا می توانم در فضای دانشگاهی و جامعه به ترویج فکر و اندیشه ناب اسلامی و ایرانی ازدریچه ی علم بپردازم ؛ چون هر کس با سلاح خودش می تواند در این رسالت بزرگ سهیم باشد.

۸اصلی ترین موانع برای موفقیت خودتان را چه می دانید؟

مانع بزرگ برای همه جوانان خوش فکر و اندیشمند این سرزمین مسئولینی هستند که شایسته سالاری را قربانی مصلحت های شخصی می کنند. اینجاست که علم و عالم جایگاه واقعی خود را از دست می دهند.

۹- انتظار شما از مسئولین چیست؟

انتظار داشتم … اما دیگر انتظاری ندارم ….

۱۰- تعریف شما از موفقیت چیست و چقدر با واژه "شکست” موافق هستید؟

موفقیت از دیدگاه من تلاش برای درک زندگی است. موفقیت یعنی لذت بردن دم به دم از کشف خود، جهان و حضور خداوند اما با واژه شکست ابداً‌ موافق نیستم؛ چون تا زمانی که زنده هستیم و نفس می‌کشیم، می‌توانیم آفریننده، موثر و شاد باشیم. مهم نیست چند بار جریان زندگی خلاف انتظار ما بوده و چند بار درگیر رنجش شده‌ایم ؛ مهم این است که به هر شرایط ترسناک، به چشم یک چالش جالب و یک مسئله ارزشمند برای حل کردن نگاه کنیم و تا وقتی ذره‌ای توان در وجودمان هست، امیدوار باشیم یادمان باشد ما می توانیم

۱۱- سخن پایانی و توصیه شما به جوانان و دانش‌پژوهان چیست؟

همیشه لحظه‌هایی هست که احساس سردرگمی، ناکامی و سرخوردگی، میل به حرکت را در انسان ضعیف می‌کند. من در تمام زندگی به دوستانی برخورده‌ام که چیزی در مورد توانایی‌های خودشان نمی‌دانند ؛ چون هرگز زمان کافی را به مطالعه و بررسی شاخه‌های مختلف اختصاص نداده‌اند ، از تجربه‌های تازه ترسیده‌اند و ترجیح داده‌اند سنگ بی‌حرکتی باشند که زلزله، یا جریان آب، به طور اتفاقی آنها را حرکت دهد . آدم‌هایی که به دنیا آمده‌اند به گمانشان از سر جبر، خورده‌اند، خوابیده‌اند، تولیدمثل کرده‌اند و در نهایت باز از سر جبر، بدون این‌که احساس کنند زنده‌اند، از دنیا رفته‌اند. می‌خواهم بگویم؛ به دنبال یک هویت فارغ از جنسیت، ملیت، زبان، و اقتضای جغرافیا و زمان باشید. هویتی که شناخت آن به رضایت عمیق قلبی منجر می‌شود و برای آن هویت قدم بردارید، نه به مقام و شهرت و پول دل ببندید و نه بی‌توجهی و حسادت دیگران شما را از تلاش مقدستان نا امید کند. اگر به زیبایی‌های درونتان اجازه جلوه‌گری بدهید، خوشبختی نامحدود و عشق بی‌کران در تمام زندگی همراهتان خواهد بود. فقط و فقط، برای زندگی، برای توانایی‌ها و برای دانش ارزش قائل باشید.

نام:
ایمیل:
* نظر: