کد خبر: ۶۴۵۸۶
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵
علی سودی برادر شهید منصور سودی سردار شهید تازه تفحص شده منصور سودی فرمانده اطلاعات عملیات تیپ انصار المهدی(عج) می‌گوید:منصور در جبهه هم گمنام بود چون بچه‌های واحد اطلاعات عملیات را کسی نمی‌شناخت و کسی نمی‌دانست این‌ها بین نیروها هستند.
ساجد_ علی سودی برادر شهید منصور سودی سردار شهید تازه تفحص شده منصور سودی فرمانده اطلاعات عملیات تیپ انصار المهدی(عج) از لشکر 31 عاشورا است که به تازگی پیکر مطهرش بعد از 28 سال گمنامی، طی عملیات تفحص در خاک عراق پیدا شده و به کشور بازگشته است. علی سودی از غواص های عملیات کربلای 4 است. او تنها برادر شهید است که همرزمش نیز بوده و در برخی مناطق عملیاتی او را همراهی می‌کرده است. او که بسیاری از جرئیات حضور برادر را در جبهه‌ها می‌داند، 28 سال بعد از شهادت برادر در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم از احوالات برادر شهیدش می‌گوید.

بچه‌های واحد اطلاعات عملیات را کسی نمی‌شناخت/ منصور در جبهه هم گمنام بود
علی و منصور هر دو در یک لشکر خدمت می‌کردند اما در واحدهای متفاوت. علی سودی در این باره می‌گوید: 5 سال از شهید سودی کوچکتر هستم. شهید متولد سال 42 و من متولد سال 47 هستم. هر دو در لشکر 31 عاشورا بودیم. منصور فرمانده واحد اطلاعات و عملیات بود و من هم در گردان‌های رزمی بودم. البته در زمان عملیلات کربلای 4 و 5 همدیگر را ملاقات کرده و می‌دیدیم اما چون واحد کاری ما با او فرق می‌کرد در جبهه زیاد با هم نبودیم.

منصور در جبهه هم گمنام بود چون بچه‌های واحد اطلاعات عملیات را کسی نمی‌شناخت و کسی نمی‌دانست این‌ها بین نیروها هستند. برای اینکه اطلاعات لو نرود این‌ها کمتر میان بچه‌ها دیده می‌شدند. اما در عملیات کربلای 4 و 5 چون آموزش غواصی در اطلاعات و عملیات بود. ایشان آمده بود کنار گردان ما و او را می‌دیدم.

او ادامه می‌دهد: از سال 1360 که وارد سپاه شد و رفت منطقه تقریبا در اکثر عملیات‌هایی که در جنوب و غرب کشور اجرا می‌شد شرکت داشت. اوایل در گردان‌های زرهی بود و بعدا وارد اطلاعات عملیات شد. تا اواخر سال 62 بچه‌های زنجان در لشکر 17 علی ابن ابیطالب بودند. بچه هایی در اطلاعات عملیات این لشکر بودند که بعد آمدند لشکر عاشورا و بعد تیپ 36 انصار المهدی(عج) تشکیل شد و مسئولیت اطلاعات عملیات تیپ هم با منصور بود. شهید یک فرزند بیشتر نداشت که سه ساله بود که پدرش شهید شد.

غواص کربلای 4 بودم/ منصور تا کنار آب با ما آمد
برارد سردار شهید منصور سودی که یکی از غواص های عملیات کربلای 4 بود از علاقه حضور شهید سودی در این عملیات می‌گوید و فیلمی که از او در این عملیات به یادگار دارد. او می‌گوید: در عملیات کربلای 4 تا کنار آب با ما و غواص‌ها همراه بود. مسئولش نگذاشته بود که در عملیات شرکت کند. در این عملیات از من فیلمی گرفت و در آن از من مصاحبه کرد که می پرسید اینجا چه وضعیتی دارید و چه می‌کنید؟ من در آن عملیات 18 ساله بودم.

علی سودی به روایت شهادت برادر می‌پردازد و در این باره می‌گوید: بعد از اینکه عملیات نصر 7 در کردستان منطقه سردشت آغاز شد در تپه‌های دوپازا و بلفت که برای عراق بود کار ادامه داشت. بعد از عملیات عراق پاتک زده بود. من آن هنگام زنجان بودم. اصولا نیروهای اطلاعات عملیات نباید در عملیات شرکت کنند اما آن تپه‌ای که آنجا  قرار داشت از لحاظ نظامی خیلی مهم بود و بایستی حفظ می‌شد. ما هم در نیروها تلفات زیادی داده بودیم. برای حفظ تپه دیگر نیرویی نبود. دوستانی که آنجا بودند گفتند از طرف مسئولین گردان اعلام شد این تپه باید به هر قیمت حفظ شود. من چند نفر جوان می‌خواهم که بیایند و این کار را انجام دهند. یکسری از نیروهایی که هنوز مجروح نشده بودند برای این ماموریت رفتند. آنجا آتش دشمن خیلی شدید بود و عراقی‌ها هم حمله کرده بودند.

ماجرای شهادت شهید منصور سودی
سال‌ها بعد دوستان تفحص رفته و در این منطقه چند تن از شهدا را تفحص کرده و بازگرداندند. کسانی همچون شهید عباس غلامی، شهید مسعود پارسا و شهید ودود روغنی از دوستان هم محلی و هم شهری ما بودند که آن‌ها را می‌شناختم. آخرین نفری که برادرم را در این عملیات دیده بود آقای کاظم پور بود. او وقتی با من صحبت کرد گفت وقتی این بچه‌ها در داخل یک کانال تپه را دور زدند، صدایشان کردم دیدم اوضاع خیلی به هم ریخته است و گفتم منصور بیایید برویم. دیدم از پشت تپه به جای منصور یک عراقی درآمد با او درگیر شدم و دیدم جای ماندن نیست. تنها ماندم و برگشتم و منطقه دست عراق بود. بعدا از کوه‌های بالاتر، دیدبان‌هایی که به آن منطقه دید داشتند گفتند ما می‌دیدیم تا سه روز یک نفر آنجا تکان می‌خورد و زخمی شده بود و احتمال داشت منصور باشد.

دامادمان فرمانده اطلاعات عملیات لشکر 17 علی ابن ابیطالب(ع) در کربلای 4 شهید شد

برادر شهید سودی از شهید دیگر خانواده که در عملیات کربلای 4 به شهادت رسید می‌گوید و از ماجرای شنیدن خبر شهادت او روایت می‌کند و ادامه می‌دهد: داماد ما ناصر شهبازی فرمانده اطلاعات عملیات لشکر 17 علی ابن ابیطالب(ع) در عملیات کربلای 4 شهید شد او غواص عملیات کربلای 4 بود. ولی ما ابتدا اطلاعی از شهادت ایشان نداشتیم خصوصا ما که در منطقه بودیم تا عملیات کربلای 5 یعنی تقریبا سه هفته بعد کربلای 4، حفاظت اطلاعات نمی‌گذاشت تماسی با داخل داشته باشیم تا اطلاعات عملیات لو نرود. ما اطلاعاتی از داخل شهر نداشتیم. یکبار در منطقه‌ای آموزش غواصی می‌دیدیم که دیدم منصور آمد و گفت برویم قدمی بزنیم. رفتیم بیرون چادر. گفت از خانه چه خبر؟ من گفتم اطلاعی ندارم چون تماسی ندارم. گفت از آقا ناصر چه خبر؟ وقتی این سوال را پرسید من گفتم چه شده؟ شهید شده؟ گفت نه من شنیدم که زخمی شده. من گفتم اگر اتفاقی افتاده بگو. و در آخر گفت او هم رفت پیش خدا.

پیکر پاک شهید منصور سودی 8 شهریور ماه 94 به همراه پیکر مطهر 16 شهید تازه تفحص شده دیگر از مرز باشماق وارد کشور شده و پس از طی مراحل قانونی برای تشییع به زنجان انتقال داده می‌شود. شهید سودی فرمانده اطلاعات و عملیات تیپ انصارالمهدی(ع) از لشکر 31 عاشورا در زنجان بود که در سال 1342 و در روستای امند زنجان به دنیا آمد و در 16 مردادماه سال 1366 و در عملیات نصر 7 و در ارتفاعات "بلفت" به شهادت رسید. او چهار برادر و پنج خواهر دارد که یکی از برادران او به نام علی از نیروهای رزمی لشکر 31 عاشورا و غواصان عملیات کربلای 4 از همرزمان شهید در جبهه‌های جنگ تحمیلی بوده است. از شهید منصور سودی یک فرزند به نام زینب به یادگار مانده است که در زمان شهادت پدر خردسال بود. ناصر شهبازی داماد خانواده شهید سودی نیز فرمانده اطلاعات عملیات لشکر 17 علی ابن ابیطالب(ع) بود که در هشت سال جنگ تحمیلی به شهادت رسید.
نام:
ایمیل:
* نظر: