آخرین اخبار
کد خبر: ۴۹۳۴
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۳
سردار سرلشكر غلامعلي رشيد جانشين ستاد كل نيروهاي مسلح درمراسم تشييع پيكر حاج احمد سوداگر با بيان خاطراتي از حضور حاج احمد سوداگر در عمليات‌هاي مختلف دوران دفاع مقدس گفت: روز دوم بهمن‌ماه جاري، احمد سياف‌زاده به رحمت خدا رفت و در روز 21 بهمن به فاصله 19 روز و در روز ميلاد پيامبر(ص) سردار احمد سوداگر به لقاءالله پيوست. معلوم نيست ساعتي، روزي، هفته‌اي، ماهي و سالي ديگر نوبت كدام يك از ما باشد.

سرلشكر رشيد گفت: همه ما دير يا زود در معرض رفتن هستيم. خدا نكند چيزي ما را از مرگ غافل كند چون طبق فرمايش امام علي(ع) هيچ چيز در اين دنيا ناچيزتر از آن نيست كه زندگي خود را به دنيا بفروشيم. حاج احمد سوداگر زماني كه در اين دنيا بود دل تنگي‌هاي خود را روي كاغذ مي‌آورد اما حالا كه پيش شهداء است معلوم نيست به آن‌ها چه مي‌گويد.

وي نقل كرد: دو شب قبل كه براي عرض تسليت به منزل حاج احمدسوداگر رفته بودم به فرزند ايشان گفتم كه احمد نوشته‌اي، دلتنگي‌اي، وصيتي، چيزي ننوشته است و آقا رسول( فرزند احمد سوداگر) هم يك نوشته آورد كه البته وصيتنامه شرعي نيست ولي دلتنگي‌هاي اوست كه بخشي از آن را برايتان مي‌خوانم. در بخش‌هايي از اين نوشته از حاج احمد سوداگر آمده است: پس از مرگم به پزشك قانوني‌ام بگوييد روح مرا كالبد شكافي كند. بعد از مرگم انگشت‌هاي من را به رايگان در اختيار انگشت نگاري قرار دهيد تا همه بدانند بي‌گناهم. كارت شناسايي‌ام را روي كفنم قرار دهيد و روي تابوتم بنويسيد اين عاقبت كسي است كه صادقانه زيست.

سرلشكر رشيد ادامه داد: شايد اگر احمد امروز گوش سخن شنيدن و اذن سخن گفتن داشت به ما مي‌گفت برادران، ما در يك جبهه يك امام، يك لشكر و يك راه داشتيم و امروز من نگران شما هستم. آيا ما راه شهداء را دنبال مي‌كنيم؟ آيا تا آخر در راه امام و آرمان‌هاي ايشان باقي مي‌مانيم؟ و تا آخر در ركاب امام خامنه‌اي محكم و استوار مي‌مانيم؟

سرلشكر رشيد سپس به ويژگي‌هاي شخصيتي و فرماندهي احمد سوداگر در دوران دفاع مقدس و پس از آن اشاره كرد و توضيح داد: من احمد را خوب مي‌شناسم. او زماني كه 17 سال داشت با نهضت امام خميني (ره) همراه شد. در سال 1358 و در سن 18 سالگي در كردستان به جنگ با منافقين رفت. او جواني پرشور،‌پرتحرك و خوش سيما بود.

وي ادامه داد: شهادت مي‌دهم كه حاج احمد سوداگر در تمامي عمليات‌هاي دفاع مقدس يك روز جبهه را ترك نكرد و همه هستي خود را در راه اسلام و امام(ره) در طبق اخلاص گذاشت. بارها مجروح شد و پس از آن نيز روح او مجروح شد ولي روح او يك لحظه آرام و قرار نگرفت و همواره براي برقراري آرمان‌هاي شهداء و امام شهداء تلاش مي‌كرد. خيلي‌ها با ميزان جانبازي و مجروحيتي كه اين سردار دوران دفاع مقدس داشت مي‌توانستند به انزوا بروند اما حاج احمد همواره پرتلاش بود.

سرلشكر رشيد يادآور شد: در احمد سوداگر دو صفت برجسته بود. اول اينكه او هر لحظه بدون هيچ درنگي آماده رفتن بود و از هيچ صحنه‌اي غفلت نمي‌كرد و همواره به آغوش خطر مي‌رفت. دوم اينكه به گونه‌اي زندگي مي‌كرد كه انگار مي‌خواست 100 سال ديگر در اين دنيا باشد. همواره با نشاط بود و در همه صحنه‌هاي دفاع مقدس حضور داشت.

وي با اشاره به حضور سرداران و همرزمان سردار سوداگر درا ين مراسم خطاب به وي گفت: همه همرزمانت از سپاهي و ارتشي در دفاع مقدس، امروز در اين مجلس حضور دارند و همه ما گواهي مي‌دهيم كه تو مرزهاي ايران را حفظ كردي و در مقابل دشمنان ايران، اسلام و ولايت ايستادي و مرزهاي ايران را قتلگاه متجاوزين كردي. ما شهادت مي‌دهيم كه تو در غرب كارون،اروند و فاو دشمنان را قلع و قمع كردي. در عمليات‌هاي خيبر، بدر، عمليا‌ت‌هاي والفجر 1، 3، 4، 8 و عمليات‌هاي كربلاي 4، 5 و‌10 حضور داشتي و با شجاعت،‌عقلانيت و تدبير به دستور امامت مي‌جنگيدي و يك لحظه آرام و قرار نداشتي. برخيز و بگو ما چه كنيم؟

 

سرلشكر رشيد اظهار كرد: احمد سوداگر مرد عمل بود و در نزد پروردگار مقام داشت چرا كه او آزموده خداوند بود و همواره در سختي‌هايي كه پيش مي‌آمد محكم مي‌ايستاد و از همه آزمايشات سربلند بيرون مي‌آمد. تجليل از احمد سوداگر تجليل از ماهيت و نقش فرماندهان در جنگ است. تفكر، ‌شجاعت،تدبير،‌عقلانيت، روحيه بزرگ و مسئوليت‌پذيري از خصوصيات اين سردار دوران دفاع مقدس بود.

وي با بيان اينكه وجه تمايز فرماندهان صرفا معنوي و اخلاقي نيست، اظهار كرد: بسياري از گمنامان بسيجي شايد در معنويت و اخلاقيات برتر از برخي فرماندهان باشند اما اين شناخت،تفكر، عقلانيت و تدبير است كه وجه تمايز فرماندهان است.

سرلشكر رشيد گفت: فرماندهي، لشكرداري و يگان‌داري وجه تمايز فرماندهان دوران دفاع مقدس است و تا اين موضوع بررسي نشود تفاوت با شهيد باقري‌ها،خرازي‌ها، باكري‌ها و سوداگرها مشخص نخواهد شد.

وي در ادامه به فعاليت‌هاي سردار احمد سوداگر در علمي كردن دفاع مقدس در دانشگاه اشاره كرد و گفت: حاج احمد سوداگر پايه‌گذار نگاه علمي به دفاع مقدس بود و در اين مبحث راهي براي عرضه علمي دفاع مقدس و ورود آن به دانشگاه را باز كرد. او نشان داد كه يك مجاهد در هر عرصه‌اي مي‌تواند پيشرو و جهادگر باشد.

احمدسوداگر در جبهه كاري حسيني كرد و بعد از آن كاري زينبي انجام داد.

نام:
ایمیل:
* نظر: